EMC van installaties

  • EMC van installaties
  • EMC van installaties

EMC van installaties
Op weg naar elektromagnetische compatibiliteit

Dit praktijkboek geeft aan hoe die problemen en kosten te vermijden of te minimaliseren zijn. Duidelijk wordt hoe nieuwe installaties goed te ontwerpen zijn en hoe er efficiënt en effectief kan worden omgegaan met bestaande installaties.

Artikelcode: 9789012585521
109.00

Over het boek
Elektrotechnische systemen en installaties worden vooral ontworpen op basis van de functies die ze moeten vervullen. Daarbij worden de relevante normen en richtlijnen toegepast. Maar deze aanpak blijkt vaak onvoldoende om EMC (elektromagnetische compatibiliteit) te garanderen. Hoge kosten zijn het gevolg. Dit praktijkboek beschrijft diverse wegen naar EMC. Het laat de technische valkuilen zien voor zowel nieuwe als bestaande systemen en installaties.

Voor wie
Deze uitgave is bedoeld voor de ontwerpers van systemen, installateurs, adviseurs, inspecteurs, installatiebeheerders, hoofden en medewerkers van technische diensten en docenten en studenten Elektrotechniek en Installatietechniek.

Een greep uit de inhoud:
EMC-gerelateerde problemen: oorzaken, oplossingen en preventie
EMC behouden tijdens de levensduur van installaties
EMC-richtlijn en -normen
EMC-management
kabels, kabelmantels en kabelgoten
apparaatkasten en filters
aarding
praktijkvoorbeelden

Over de auteurs
Dr.ir. M.J.A.M. (Mark) van Helvoort is projectleider van het Europese project THOR, waar nieuwe halfgeleiders worden ontwikkeld met bijzondere aandacht voor EMC van vermogenssystemen. Hij is werkzaam bij Philips Healthcare en heeft diverse functies vervuld op het gebied van RF en EMC. In 1995 is hij aan de TU Eindhoven gepromoveerd op EMC-bescherming van bekabeling. Delen uit zijn proefschrift zijn bewerkt voor vakblad Installatie Journaal. Bij AMP verzorgde hij EMC-lezingen voor installateurs.

Ing. M.J.E. (Mathieu) Melenhorst heeft EMC als centraal thema in zijn loopbaan. Vanaf 2000 werkte hij als Design Engineer EMC bij FEI Electron Optics, daarna als EMC Specialist bij Thales Nederland. In zijn huidige functie Specialist bliksem en EMC bij Croon Elektrotechniek adviseert hij om installaties elektromagnetisch compatibel te laten zijn en de gevolgen van bliksem en overspanningen te minimaliseren. Daarvoor verzorgt hij onder meer lezingen.

Prijs: € 109,- (excl. BTW en verzendkosten)

Inkijkexemplaar klik hier

Auteurs: Mark van Helvoort & Mathieu Melenhorst
Boek: 384 pagina's
ISBN: 9789012585521
Uitgever: Vakmedianet